Creșterea provocatoare a prezentei SUA în Marea Neagra: O siluire a geografiei riverane si o escaladare suplimentara a tensiunilor cu origine straina regiunii

SUA vor sa-si proiecteze belicozitatea globalitarista in zona Marii Negre, pe care o numeste drept o „arena”. Un grup bipartizan de senatori americani a depus un proiect de lege în Congres privind creșterea prezenței SUA în Marea Neagra.

Bipartizanismul acestui proiect arata ca ambele partide, democrat si republican, au aceeasi gena a expansiunii SUA spre Est. Cresterea prezenței politico-militare a SUA în Marea Neagra este prevazuta sa inceapa din acest an.

„Statele aflate pe coasta Mării Negre sunt cruciale în contracararea agresiunii guvernului Federației Ruse și contribuirea la securitatea colectivă a NATO”, afirma proiectul, nonconform cu realitatea si dreptul international.

Prin afirmatia privind „contracararea” Rusiei, SUA pun inadmisibil tarile riverane si NATO in stare de razboi cu Rusia. E un act de mare pericol international, care provoaca riscuri si amenintari la adresa securitatii in zona Marii Negre.

E un act unilateralist, de pe pozitiile intereselor exclusive ale SUA, o externizare a unei legi interne, care atribuie roluri geopolitice si obligatii executive pentru agentiile americane. Insa legea americana le extinde inadmisibil asupra statelor riverane Marii Negre si statelor NATO.

Angajamentele ilegale pe care Washingtonul le creeaza acestor state au la baza aroganta globalista a SUA de a le trata ca subordonate, ca si cand ar face parte din structura sa de stat, ca si cand ar fi „stele” pe drapelul american.

Realitatea este ca statele pont-euxinice nu sunt si nu vor sa fie in razboi cu Rusia. Ar fi un dezastru pentru regiune. Este in interesul globalisto-colonial al SUA, dar nu este in niciun fel in interesul europenilor si ponticilor. Acest fapt a fost clar evidentiat de Turcia, potrivit careia statele riverane nu se vor lasa antrenate de SUA intr-un razboi cu Rusia.

Statele riverane Marii Negre impart cu Rusia riverana acelasi destin geografic si aceleasi rasponsabilitati pentru pacea in regiune. Geografia a asezat aceste state impreuna, ca vecini, care isi au porturile de domiciliu pentru fortele lor navale in apele pontice. Faptul de a fi impreuna creeaza un liant, un sentiment de apartenenta, ca fac parte din aceeasi echipa.

In plus, Marea Neagra nu este o mare de tranzit, ea are o singura iesire la oceanul planetar, este o mare de domiciliu pentru tarile riverane. Dreptul international, prin Conventia de la Montreux privind statutul stramtorilor Marii Negre, adoptata in 1936, protejeaza acest domiciliu maritim al tarilor riverane de expeditii militare non-riverane.

Sfidand aceste argumente ale normalitatii si bunului simt privind geografia riverana si dreptul international, Statele Unite ale Americii vor sa-si creasca si sa-si permanentizeze, sub masca NATO, prezenta agresiva in Marea Neagra.

In acest mod inadmisibil, SUA pun in pericol principiul defensiv al NATO si dezvolta o coercitie pentru aliati si parteneri. E limpede ca in fata acestei proiectii de agresiune a globalistei si non-riveranei SUA, este perfect legitima si necesara o proiectie de securitate riverana integrala.

Referinte: https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-26176589-congresul-american-urmeaza-dezbata-cresterea-prezentei-sua-zona-marii-negre-referiri-directe-romania-rep-moldova.htm

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: