Desfiintati Eurovision-ul: Este Satanism Evreiesc!

18/05/2024

Fragmentarium Politic / Ideas.ro / mai 18, 2024

Prin spectacole extrem de simbolice și o narațiune de ansamblu care pare să fi fost scenarizată, Finala Eurovision 2024 a fost de fapt un ritual demonic. Iată tabloul general al acestui festival al degenerării și brandului Satanist al ocultei, publicat de Vigilant Citizen, pe 16 Mai 2024. Foto si text la:

The Eurovision 2024 Finale Was Basically a Demonic Ritual: https://vigilantcitizen.com/moviesandtv/the-eurovision-2024-finale-was-basically-a-demonic-ritual/


Jocul monetar incrucisat si polarizarea geopolitica: De la banii blestemati la banii binecuvantati

18/05/2024

Fragmentarium Politic / Ideas.ro / mai 18, 2024

Integrarea monetara are si riscuri enorme. Sa ne amintim de peroratii mai vechi sau mai noi de genul: „Daca controlez moneda unei tari, nu ma intereseaza cine o conduce sau de cat de mare ii este armata”. De aceea, avantajele si dezavantajele renuntarii la moneda nationala trebuie puse in balanta. Nu este suficient, trebuie privite si in dinamica.

Conferinta internationala de la Sofia de evaluare a sanselor Bulgariei de a fi acceptată in zona euro mi se pare premonitorie pentru viitorul monetar al acestei tari. Bulgaria a avut o relatie speciala cu Germania si marca germana. Nu ar fi surprinzator ca aceasta relatie sa progreseze prin acceptarea Bulgariei in zona euro. Nu acelasi lucru se poate spune despre Cehia, Polonia, România si Ungaria. „Niciodata sa nu spui niciodata”, dar se poate spune „Nu acum”.

Aceste patru tari central-europene si-ar putea pastra monedele nationale ca o zona care sa nu permita o demarcatie monetara si, implicit sau explicit, o polarizare geopolitica, cu potential ostil. Frontierele monetare sunt frontiere ale „sferelor de influenta” (pot fi redenumite imperii, ale binelui sau raului, potrivit lui Ronald Reagan), care sunt inca departe de a fi clare, vor fi vizibile abia dupa razboiul din Ucraina. Aceasta posibila perspectiva inteligenta ar putea fi un joc geopolitic incrucisat, care sa evite polarizarea europeana. Din cate observam, factori unilaterali preseaza puternic spre polarizare europeana, dar si mondiala, un fapt inacceptabil, este ostil multilateralismului si economiei de piata. Ne-am intoarce inacceptabil la razboiul rece global, care este raul cel mai mare. Cred ca de conflicte si tensiuni reci nu vom scapa niciodata 100%, dar cat de locale, de cat de mici sau foarte mici vor fi va depinde de noua majoritate internationala. Mai trebuie avute in vedere ca dedolarizarea americana va continua, ca reactie legitima la jocul financiar-monetar incorect al SUA dupa al doilea razboi mondial, euroizarea va creste, yuanul chinezesc va deveni o moneda de rezerva, tezaurizare si schimb semnificativa in relatiile internationale, trend pe care nu este exclus sa se inscrie si rubla ruseasca.

De asemenea, adoptarea uneia sau alteia dintre noile monde internationale majore s-ar putea sa fie deconditionata de apartenenta la regiunea specifica. De exemplu, o tara X din Asia ar putea adopta euro, ori o tara Y din Europa ar putea adopta yuanul sau rubla, ca mecanisme impotriva polarizarii geopolitice. Aceste exemple sunt speculative, dar scopul urmarit este cat se poate de real, de a dezvolta gandirea adaptativa si cautarea de alternative inteligente.

Banii, de atatea ori blestemati in istorie, ar putea sa devina si binecuvantati. Cred ca sarcina prioritara urmatoare trebuie sa fie lupta impotriva polarizarii globale, regionale si nationale (in acest ultim caz intre stanga si dreapta, trecut si prezent etc). Pentru a intelege gravitatea polarizarii: Fico si Navalnii au fost doua tinte din scenariile de polarizare.

Referinte: https://adriannastase.ro/2024/05/17/zona-euro-un-obiectiv-prea-indepartat/