Cea mai buna aparare este o politica externa buna

Fragmentarium Politic / Ideas.ro / mai 5, 2024

Cea mai buna aparare este o politica externa buna. Acest lucru inseamna o politica externa capabila sa creeze prieteni, nu dusmani. O politica externa buna e despovarata total de resentimentele istorice si de vechile conflicte.

O politica externa buna necesita eliberarea de trecutul care ne incurca prezentul si viitorul. Trebuie sa iesim definitiv din incrancenarile unui trecut traumatizant, dar care apartine unei foste stari mondiale, de mult timp perimate si depasite.

Trecutul intunecat de iudeo-comunism, de care est-europenii s-au despartit ireversibil, ne-a provocat un fel de depresie nationala. E pur si simplu irational sa reactualizam mental si la nesfarsit vechi cauze traumatizante si factori de stres national, care nu mai existe fizic, care s-au dezagregat si dematerializat istoric, pentru todeauna.

Pare sa fim in situatia unei ipohondrii alimentate cu frici fara substrat real, cele mai multe induse si intretinute exogen. Suntem prinsi intr-un cerc geopolitic vicios, pe care ni se cere sa-l mangaiem si din care suntem impiedicati sa iesim.

Trebuie sa avem lideri determinati si curajul national sa iesim din acest cerc vicios geopolitic, ai carui modelatori ne cer si ne fac, culmea absurdului, sa fim sclavii fricilor si fantomelor trecutului. Cea mai buna aparare este o politica externa buna, care cultiva relatii de incredere si de cooperare in toate azimuturile, cu toate tarile, din vecinatate, din regiune si din lumea intreaga.

America, don’t worry! Romania is behind you! (I)

Lasă un comentariu