Monstruozitatea unui acord Israel-Hamas fara incheierea razboiului: Sinucidere asistata de Israel, cu Hamas agent de propaganda al lui Netanyahu

Fragmentarium Politic / Ideas.ro / mai 5, 2024

Armata israeliană în GazaFoto: AFP / AFP / Profimedia

In tragedia existentiala a poporului palestinian, secretarul de stat american Antony Blinken si premierul israelian Benjamin Netanyahu joaca pe scena doua roluri aparent contradictorii, dar in culise sunt efectiv coordonate impotriva Palestinei.

In timp ce Blinken a cerut imperativ, marti, ca Hamas să accepte propunerea de armistiţiu a Israelului „fără întârziere”, dar fara incheierea razboiului, Netanyahu a declarat rezolut, intr-o replica formala, că armata israeliană va intra „cu sau fără acord” în orasul suprapopulat Rafah.

Blinken si Netanyahu au discutat singuri, miercuri, in biroul lui Netanyahu, cel mai probabil pentru a-si pune la punct ultimele detalii ale strategiei comune privind razboiul din Gaza. Dupa discutia de coordonare, Netanyahu a comunicat public ca este decis să continue războiul împotriva miscarii de eliberare Hamas și ca nu va accepta un armistițiu care să oprească de tot operațiunile de razboi ale Israelului.

In realitate, lucrurile stau diferit. Lui Netanyahu ii frige buza dupa un acord de armistitiu temporar, prin care sa obtina eliberarea unor ostatici, ceea ce i-ar ameliora imaginea in randul evreilor. Dar el vrea sa obtina acest lucru in mod unilateral, fara incheierea razboiului si retragerea armatei Israelului din Gaza. Netanyahu este instinctual si sangeros precum o fiara. El vrea sa-si conserve si sa-si pastreze intacta posibilitatea de a ucide palestinieni in masa si impunitiv, sa continue nestingherit crimele de genocid si de razboi ale Israelului in Fasia Gaza, care reprezinta o amenintare existentiala pentru poporul palestinian.

Un acord Israel-Hamas fara incheierea razboiului ar fi o monstruozitate atroce, o sinucidere colectiva a poporului Palestinei, asistata macabru de catre Israelul sionist-nazist. In plus, in aceasta piesa comuna SUA-Israel de teatru absurd geopolitic, Hamas ar juca, nefast pentru sine si palestinieni, rolul absurd al unui agent de imagine si publicitate al dictatorului criminal de razboi Benjamin Netanyahu, al unui agent de campanie al intereselor personale ale acestuia. Tocmai de aceea, un oficial Hamas a declarat perfect legitim, sâmbătă, că mişcarea palestiniană, care negociază în prezent un armistiţiu în Fâşia Gaza la Cairo, nu va accepta „sub nicio formă un acord care să nu prevadă în mod explicit încheierea războiului”.„Informaţiile noastre confirmă că Netanyahu încetineşte personal un acord din calcule personale”, a precizat cu indreptatire acest oficial al Hamas.

Referinte: https://www.hotnews.ro/stiri-international-27108976-razboiul-din-gaza-hamas-spune-nu-accepta-niciun-acord-care-nu-includa-incheierea-conflictului.htm

Lasă un comentariu