Cuvinte moarte: Dăscălelile unui neopaleomarxist

Un neopaleomarxist ereditar: Vladimir Tismăneanu

Cuvintele moarte sunt cele care, desi sunt rostite de un om viu care-si propune sa-i anime pe altii, nu au puterea sa insufleteasca pe nimeni. Ele se datoreaza prabusirii ireversibile a credibilitatii cuvantatorului. Inauntrul latrinei cu cuvinte moarte intra si articolele agitatorice ale globalistului Vladimir Tismaneanu, scrise de peste Ocean.

Acest individ cosmopolit si cameleonic, care a fugit in Statele Unite dupa ce a fost scolit pe gratis de invatamantul romanesc pe toata filera educationala, de la scoala primara la universitate si doctorat, pentru care ar trebui sa returneze toate cheltuielile facute pe socoteala muncii poporului roman, este un neopaleomarxist inveterat.

Un antieuroasiatic genealogic, din care cei din secta sa globalista isi hranesc trufia ideologica de rasa „aleasa”, cu care isi motiveaza religizant jafurile barbare in Est, sub acoperirea de „occidentali”, desi originea lor e sudista, Vladimir Tismaneanu si-a refacut cuibul de migrator pe platformele de comunicare estice, nu pentru a depune oua de cuc, ci pentru a disemina din el seminte otravitoare.

Suspendandu-si orice autocenzura de moralitate si retinere politica, urmasul ilegalistului comunist Leon Moiseevici Tismenetki confirma zicala potrivit careia aschia nu sare departe de copac (de copacul marxismului), cu un discurs aparent „democrat-liberal”, in care isi ambaleaza un neomarxism la fel de distrugator ca cel paleomarxist.   

Dupa ce in urma cu doua articole isi omagia, fara pic de rusine, un sectant comunist, fost si ilegalist, despre care spunea mangaietor ca a fost un „marxist antitotalitar”, cu alte cuvinte desfigura democratia atribuind-o unui adept al salbaticiei criminale a marxismului, in urmatorul articol gogomania este si mai mare, scriind despre „democratia totalitara” a sistemului Rusiei conduse de Vladimir Putin.

Poate ca in politologia sa surogat nu intelege cu claritate ce inseamna „democratie totalitara”. Desigur, Tismaneanu nu poate nega ca Rusia este o democratie, pentru ca aceasta are pluripartidism si economie de piata deschisa, si atunci i-a atasat, confuz, cuvantul gresit „totalitara”, o lipitura redactionala, cum se spune, care mai mereu e neinspirata, si atunci mai bine sa fie lipsa. Toti stim ca democratie este puterea poporului, iar totalitarism, controlul total. Asadar, democratia totalitara exprima puterea totala a poporului, controlul total de catre popor a societatii, fara dictate sau interferente straine, din exteriorul tarii. Pare de necrezut, dar Tismaneanu i-a facut involuntar presedintelui rus Vladimir Putin cel mai mare compliment politic posibil!

Dar Tismaneanu ataca tot ce se poate ataca in Est, pentru a-i dezagrega identitatea si reperele de sustinere, inunda distrugator indigenitatea cu alogenia, normalul cu anormalul. El tinteste natiunea, gena, statul, sistemul, familia, religia, traditiile si obiceiurile, care le conserva si apara pe toate. Desi congenerii sai isi apara genealogic si total, si bine fac, traditiile si regulile, cu ritualuri inclusiv alimentare (v. kașrut/ cușer). Iata un fragment de text: „Mitologiile anti-sistem, imprecatiile anti-refugiati, cultivarea obsesiva a „valorilor actuale” ale unui crestinism imuabil, exaltarea Națiunii, a Sangelui, a Statului, Comunitatea originara (Urgemeineschaft), sacralizarea Familiei Tradiționale, tot atâtea strigăte de bătălie.” Ca sa nu mai existe nicio ambiguitate despre totalitarismul sau ideologic privind Rusia, in ultimul articol Vladimir Tismaneanu ii atribuie in mod rizibil liderului de la Kremlin un eclectism de contrarii politico-ideologice, de „tarism”, „national bolsevism”, „imperialism” si „fascism”, pe care in final le extrapoleaza absolut tuturor viitorilor lideri rusi, „oricine ar fi aceștia”.

Referinte:

https://www.contributors.ro/regimul-putin-imperialism-brigandaj-si-memorie-falsificata-2/ 

https://www.contributors.ro/three-cheers-for-nato/

https://www.contributors.ro/un-marxist-antitotalitar/

 

A scene from the German March 1848 Revolution in Berlin

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: