Eroarea lui Joe Biden privind recunoasterea asa-zisa „unilaterala” a Palestinei: Pentru un stat palestinian exista o vointa multilaterala, de maxima stringenta

Fragmentarium Politic / Ideas.ro / mai 23, 2024

Joe BidenFoto: Inquam Photos / George Călin

Casa Alba se precipita neinspirat cu o manevra de blocare a libertatii de neoprit a Palestinei, ca reactie americana la decizia a trei țări europene de a recunoaște statul Palestina.

Joe Biden „consideră că un stat palestinian trebuie să se realizeze prin negocieri directe între părți, nu prin recunoaștere unilaterală”, a declarat miercuri Adrienne Watson, o purtatoare de cuvant a Casei Albe.

Biden se afla intr-o grava eroare politica si juridica, intentionata sau nu. Recunoasterea Palestinei nu este „unilaterala”, ci efectul unei vointei multilaterale, globale si de maxima urgenta a natiunilor unite, a intregii lumi.

Vointa covarsitoare a celor peste 140 de state care au recunoscut Statul Palestina e sursa de drept international. Deja la manifestarile internationale culturale si sportive participantii au o banderola cu culorile steagului Palestinei.

Ziua cand Palestina va fi independenta se apropie cu pasi foarte, foarte repezi. Nici timpul nu mai are rabdare, independenta Palestinei a intarziat prea mult, 76 de ani. Acea zi sacra va fi Ziua Nationala a poporului palestinian si o Zi Internationala a Libertatii si Luminii, cand toate statele o vor celebra si vor arbora drapelul de stat al Palestinei.

Referinte: https://www.hotnews.ro/stiri-international-27154945-biden-opune-recunoasterii-unilaterale-unui-stat-palestinian.htm

Lasă un comentariu