Cuvinte necugetate: “Asta nu se opreste niciodata”

Mesajele politice  trebuie sa fie rotunde, fara echivoc sau vreo samanta subliminala din care ar putea incolti contrariul. Mai ales cand se refera la evenimente sau sunt transmise in imprejurari sensibile. Cuvintele liderilor politici sunt despicate precum firul in patru si de catre aliati, si de catre adversari, iar daca ultimii gasesc sau cred ca au gasit in vreo idée un punct de sprijin, decat cu un asemenea mesaj contradictoriu, mai bine lipsa.

Impartasirea acestei reguli de aur a comunicarii publice in general si a celei internationale in special, prin care politicienii si diplomatii transmit prin fiecare cuvant exact ceea ce au gandit si au vrut sa spuna, a dat natiunilor si lumii marii profesionisti si marile personalitati ale domeniului. La acest capitol, lipsa de experienta politica si diplomatica il face din pacate un diletant pe presedintele american Donald Trump.

Cea mai recenta greseala de mesaj a lui Trump, involuntara fireste, dar care ar fi putut fi impiedicata de armata de lingvisti si piaristi din jurul lui, este in mesajul in care a prezentat “condoleante poporului francez”, dupa atacul terorist de joi seara, la Paris, pe Champs-Elysées,  in cursul caruia un politist si-a pierdut viata, iar un altul si un turist au fost raniti. Dupa aprecierea superlativ afectata, potrivit careia „Este un lucru foarte, foarte îngrozitor ce se întâmplă în lumea de azi”, Donald Trump a dat cu bata in balta, rostind cuvinte care nu-si aveau nici locul si nici rostul. „Asta nu se oprește niciodată”, a adaugat Trump. Poftim?! Ce-i asta, un semnal “subliminal”? Macar cei de la Coca-Cola sa-i explice ce inseamna comunicare „subliminala”.

https://www.agerpres.ro/externe/2017/04/21/atac-armat-pe-champs-elys-es-se-pare-ca-a-fost-un-atac-terorist-trump–00-16-57

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: