Ce nu stiu „apostolii” Fricii: Adevarurile interzise au intotdeauna viitor (Updated)

Scrisorile din inchisoare ale lui Adrian Nastase par sa fi inceput sa atraga interesul opiniei publice asa cum numai adevarurile interzise o pot face. Probabil ca acest lucru l-au constientizat, intr-un final, si adversarii sai politici, care, aruncandu-l in inchisoare cu speranta ca-i vor inchide gura si vazand ca acest lucru nu s-a intamplat, isi pun acum intrebari legate nu de ceea ce scrie, pentru ca acest lucru le este binecunoscut si oricum nu au cum sa-l interzica, ci de ce ar trebui sa faca, sub aparenta democratiei, pentru ca ideile sa nu-i mai ajunga la electorat, cel putin pana dupa alegeri.

Acelasi grad de relevanta il are si faptul ca ideile i-au fost preluate de un fost adversar, cu care a fost intr-o neintrerupta competitie in PSD – ideile inzestrate cu forta adevarului trec dincolo de orice bariere intra-partide sau inter-partide. Acest lucru imi aminteste de ce spunea Lucian Blaga: cu ideile altora te poti impauna, dar niciodata zbura!

Chiar daca Mircea Geoana nu pomeneste de unde si-a extras ideia despre frica, sunt de salutat Manifestul stangii si Clubul de la Cluj. „Romania este inghetata de frica” suna dureros de adevarat!

In pofida tuturor vicisitudinilor, prin care detinutul politic, de azi, de la Jilava, a fost si este nevoit sa le indure, indraznesc sa fac o profetie, si pentru unii, si pentru altii: prin adevarurile sale, omul politic si de stat Adrian Nastase nu inseamna istorie, ci viitor!

 http://nastase.wordpress.com/2012/11/02/despre-frica-dupa-4-ani/

UPDATE. Odata cu apropierea incheierii mandatului ambasadorului american in Romania, Mark Gitenstein, in decembrie, ies la iveala marturii stupefiante privind stransa conexiune a acestuia cu politica justitiarista a presedintelui Basescu, care, dupa cum este cunoscut, a dus la eliminarea din viata publica a celui mai proeminent adversar politic, cu care s-a confruntat in alegerile prezidentiale din 2004, pe care le-a castigat la un scor extrem de strans si de controversat. Un document aparut ieri, 3 noiembrie, in Jurnalul.ro ne dezvaluie ca fostului prezidentiabil si ex-premier social-democrat Adrian Nastase i-a fost retrasa viza de catre Ambasada SUA cu trei luni înainte de condamnare, fapt care releva ca Washingtonul si reprezentantul sau acreditat in Romania stiau cu mult timp inainte de proces care va fi sentinta.

Numeroase acte de imixtiune ale lui Gitenstein in politica romaneasca, cum ar fi sustinerea activa a invalidarii referendumului de demitere a presedintelui Basescu si a veto-izarii Parlamentului de catre CCR, catalogarea dispretuitoare a majoritatii drept „tiranie”, fortarea unor numirii la sefia parchetelor, ai caror procurori au terorizat electoratul, prin anchetarea celor care au votat pentru demiterea sefului statului etc., vorbesc despre existenta unui „Duumvirat”, pentru a prelua un termen predilect al lui Vladimir Tismaneanu, al Fricii, intre presedintele jucator si ambasadorul-jucator.

In preajma plecarii de la post, Gitenstein ne potopeste pur si simplu cu o ploaie agresiva de PR, umpland ziarele cu fluvii de cuvinte de iubire despre Romania, pe care incearca sa o (ras)cumpere prin cuvinte, desi a vandut-o de nenumarate ori, pe bucati, prin fapte. Deputatul liberal Eugen Nicolaescu a prezentat un punct de vedere larg impartasit, Mark Gitenstein „nu a făcut decât rău” României. Oare ce lucruri scandaloase ne vor mai fi date sa aflam despre acest contravenient la Conventia de la Viena, cu privire la relatiile diplomatice, care stipuleaza obligatia misiunilor diplomatice de neamestec in treburile interne ale tarii de resedinta?!

http://jurnalul.ro/stiri/politica/adrian-nastase-america-viza-george-bush-traian-basescu-monica-macovei-627904.html#

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: