1. Sursa: https://phys.org/news/2022-11-oil-gas-emissions.html Informatiile despre noul sistem de monitorizare a emisiilor cu efect de sera, folosind inteligenta artificiala, si despre dezvaluirea faptului ca rapoartele cu privire la emisiile gazelor cu efect de seră au fost false sunt publice, de la summit-ul COP27, si circula in toata mass-media internationala. Cenzurarea informatiilor COP27 si comentariilor aferente este total aberanta si inadmisibila!
2. Pe un website public, care este diferit de cel personal, publicarea de informatii si comentarii alternative se numeste comunicare de interes public. Trollism sau manipulare se cheama si cenzura unilateralista a comunicarii multilateraliste. O data publicate pe un website public, articolele inceteaza sa mai fie personale, devin publice, deschise discutiei publice si controlului social.
3. Domnul Constantin Cranganu poate sterge orice, oricand, din memoria proprie, din interesul sau egotic ori de pe website-ul personal, dar din memoria publica, din interesul public sau de pe un website public nu poate sterge absolut nimic, niciodata. Inapoi la abecedarul politic: Diversitatea opiniilor este o regula de fier a libertatii si democratiei.
Draga Shevrik, ambasadorul climatic al SUA la summitul COP27, John Kerry, a spus, pe vremea cand era secretar de stat, ca “democratia inseamna si dreptul de a fi prost”. E trist ca dau acest exemplu, dar poate intelegi totusi ceva…
https://www.contributors.ro/cop27-si-o-posibila-definitie-a-nebuniei/
PS/NB: Nu intamplator summit-ul COP27 se desfasoara in Africa, pentru care nu se pune problema renuntarii la combustibilii fosili. Oricat de mult petrol si gaze naturale ar consuma Africa pentru nevoile proprii de industrializare, aceasta din urma va fi foarte anemica multe decenii la rand, deci consumul ei de hidrocarburi in acest sens va fi nesemnificativ, comparativ cu cantitatile astronomice absorbite de megaindustrializarea agresiva a tarilor bogate, care aproape ca lasa tarile sarace fara acest tip de resurse energetice. Problema reala a consumurilor de resurse carbonice este de proportii, diferentiate pe tari bogate si tari sarace, nu de eliminarea energiei negre, reprezentate de carbuni, petrol si gaze naturale.
India, care a fost amar de vreme sclava coloniala a Imperiului Britanic, este cu prisosinta indreptatita sa aiba acces nerestrictionat sau, oricum, peste medie la resursele de carbune, pentru a recupera din inapoierea economica si a ameliora nivelul de trai al populatiei indiene, de circa 1,4 miliarde de locuitori (aproape o cincime din populatia mondiala). Va fi nevoie de mult timp ca umanitatea sa spele, concertat, rusinea istorica prin care o metropola insulara, saraca in resurse si mica teritorial si demografic sa subjuge India, o tara imensa si abundenta in resurse, cu o suprafata de 13 ori mai mare si cu o populatie de 20 de ori mai numeroasa.
https://www.contributors.ro/cop27-si-o-posibila-definitie-a-nebuniei/

Acest colț îndepărtat din vestul statului american Texas a devenit în ultimii ani centrul nevralgic al petrolului mondial. Bazinul Permian, care asigură, practic, creșterea petrolului de șist american, a propulsat Statele Unite la statului de cel mai mare producător al lumii, înaintea Rusiei și Arabiei Saudite, potrivit cifrelor Agenției pentru energie a SUA.