O simfonie neterminata

Am dat curs solicitarii de a-mi decanta impresiile despre Congresul PSD, pentru http://lojabloggerilor.psd.ro/,  pe care le postez mai jos:

 Congresul PSD ? O simfonie neterminata ! Sa ma explic. Se spune ca o poveste bine scrisa sau spusa poate insemna o adevarata magie. Ei, bine, PSD a incercat si a reusit acest lucru la Congresul sau extraordinar, care a fost un succes. Stiu ca acest fapt nu este pe placul Puterii (deja se vede acest lucru din sagetile otravite ale condeierilor sai), dar dupa esecurile scandaloase din trecut (de care, in unele cazuri, nu a fost straina), trebuia sa vina si vremuri mai bune pentru Opozitie, ceea ce trebuie recunoscut.

 Mihail Ralea obisnuia sa denumeasca un eveniment la care a participat si i-a placut drept “o sindrofie intelectuala”. Eu i-as rasuci si modifica usor expresia, spunand despre Congresul PSD ca a fost o simfonie politica, deoarece a excelat la toate capitolele (doctrinar, ideologic, programatic si organizatoric), nefalsandu-se nicio partitura. Simfonia este insa neterminata pentru ca partitura cea mai dificila, cea a actiunii politice, nu a fost inca interpretata.

 Greul de-abia de-acum urmeaza, iar, cel mai probabil, prima piatra de incercare va fi cu prilejul votului pe motiunea de cenzura, al carui rezultat ne va intregi imaginea despre ce a insemnat sau nu Congresul opozitiei de stanga… Pana atunci insa, retoric sau nu, dar cu siguranta reflexiv, ne putem intreba: Cui ii este teama de unitatea si solidaritatea PSD, de reconcilierea care ar putea fi sansa Romaniei ?!

 Cat priveste „Loja Bloggerilor”, aceasta este aidoma unui nou-nascut cu parinti fericiti, care pentru a creste mare are nevoie sa fie atent si bine ingrijit…

4 Responses to O simfonie neterminata

 1. Liviu spune:

  Dragi prieteni,
  In toate aceste lupte parlamentare se uita un singur lucru, esential, faptul ca alegerile sunt uninominale si daca o sa se rezolve lacunele legislative in domeniu, sunt curios cum vor mai aparea unii candidati in fata alegatorilor!
  S’auzim numai de bine!

  Apreciază

 2. […] pe Adaaverde, Adi, Anghel Cristian, Catalin, Chinezu, Darius, Dl. Nimeni, Dragos, Eleonora, Fragmentarium Politic, George, Horea, Ioan Enache, Ionut Iancu, Lucia Verona, Nenea Lars, Noi Elite, Oana, Ochiul Public, […]

  Apreciază

  • Domnule prim-ministru Adrian Nastase, va sunt recunoscator pentru feedback, care pentru mine este nu numai onorant, dar si angajant. Privind cu incredere spre viitor, va asigur ca Lupta PSD va fi intotdeauna si a mea. Sper ca impreuna sa facem din spiritul militant un bun de patrimoniu PSD, care sa fie transmis din generatie in generatie, asa cum indemna venerabilul Ion Iliescu la recentul Congres. Cu sincere si respectuoase multumiri, Fragmentarium Politic.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: