Defalsificarea “societatii civile”: Ghilotinarea cu “Cine nu e cu noi, e impotriva noastra” e tipica securistilor si societatii politice

Este dificil de apreciat cine se afla intr-o confuzie mai mare, Marian Munteanu, care se revendica de la societatea civila, ori „societatea civila”, care il exclude pe Marian Munteanu? Societatea civila este ceea ce este, fara adeziuni sau excomunicari, calitatea ei este de a fi, pur si simplu. Toata vexatiunea spre sau de la MM poarta amprenta societatii politice. Numai societatea politica se autopropune, se autoreprezinta si ghilotineaza cu verdictul „Cine nu e cu noi, e impotriva noastra”.

Politica se poate reinventa de „n” ori, este cameleonica la nesfarsit. Societatea civila poate cunoaste doar doua stari, de a fi adevarata sau falsa, de a se defalsifica sau falsifica. Defalsificarea societatii civile este o urgenta nationala, pentru iesirea din confuzie. Nu poti sa fii simultan securist (sereist, ciaist, fesebist etc) si membru al societatii civile. La fel de inadmisibila este si ascunderea etnofobiei vorace sub acuzarea de „fascism” a etnofililor.

O limita a etnofobiei trebuie sa existe, totusi. Toate pana la istoriogeneza. Toate pana la parinti, nu ma injura de mama, cum se cere in toate limbile pamantului. Etnogeneza este mama etnica. Toti suntem fii etnogenezei. Daca bibliogeneza evreilor este sfanta, si in acelasi timp etnofila si etnocrata, o indreptatire data de indeplinirea criteriului majoritatii si reprezentativitatii etnice, care functioneaza in toate cazurile similare, luarea in deradere a „lacrimogenezei” romanilor este in mod clar o depasire de limita.

Privind raporturile dintre drepturile individului si drepturile colectivitatii, lucrurile trebuie asezate pe fagasul normalitatii. Drepturile individului nu exista in afara colectivitatii. Numai in colectivitate omul este o fiinta sociala. Individul in afara colectivitatii este vulnerabil.

Injosirea colectivitatii nu face decat sa incurajeze traiul unor indivizi pe seama colectivitatii. Realitatea ne arata ca unii indivizi traiesc excelent pe seama colectivitatii. Din nefericire, nu exista nici macar un singur caz in care colectivitatea sa traiasca cel putin la fel de bine pe seama unor astfel de indivizi.

 http://www.contributors.ro/politica-doctrine/trairism-securist-sau-funesta-logodna/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: