Intr-o reactie formala simetrica, Rusia a definit Statele Unite drept adversarul sau principal. Documentul in care Rusia nominalizeaza SUA ca tinta predeterminata este noua doctrina navala a Rusiei. De acum, al doilea razboi rece este oficial si confirmat de ambele parti, Rusia si Statele Unite.
Rusia a nutrit speranta ca SUA, care au definit-o anterior adversar, vor renunta la belicozitate si vor reveni la destindere si cooperare in relatiile bilaterale. Dar s-a dovedit o iluzie, SUA s-a angajat intr-un razboi proxy si hibrid cu Rusia in U-Kraina. Cu actualul regim de la Casa Alba, sunt slabe sanse de normalizare a relatiilor ruso-americane.
In noua sa doctrină navală ce prezintă SUA ca principal rival, semnata duminica de presedintele rus Vladimir Putin, Rusia isi stabileste obiectivele maritime globale pentru zone cruciale precum Arctica, Marea Neagră si Marea Azov.Principala ameninţare la adresa Rusiei este „politica strategică a Statelor Unite de a domina oceanele lumii” şi „apropierea alianţei militare NATO de graniţele Rusiei”.
Vladimir Putin, care pentru prima data dupa URSS a refacut trialul lider, armata si popor intr-o relatie indestructibila si de inalta creatie, a anuntat obiectivul strategic al Rusiei de a deveni o putere maritima globala. El a facut anuntul de Ziua Flotei Militare a Rusiei, în fosta capitală imperială Sankt Petersburg, fondată de ţarul reformator Petru cel Mare. Neindoielnic, Vladimir Putin va intra in memoria colectiva a rusilor drept Vladimir cel Mare, iar sanctificarea dainuirii sale sub forma unui Sankt Vladimirburg este foarte posibila.
Putin a slavit memoria lui Petru pentru că a făcut din Rusia o mare putere maritimă şi i-a consolidat pozitia globala. El a facut de asemenea cunoscuta inarmarea flotei maritime cu rachetele de croaziera hipersonice Zirkon, „unice in lume”, a caror viteza e mai mare de noua ori decat viteza sunetului, fapt care le face greu detectabile si practic imparabile, datorita iutelii ca de „fulger” de a ajunge la tinta. Asadar, a inceput al doilea razboi rece, in a doua ordine mondiala, postglobalista. Armele strategice ale Rusiei au la milimetru si la secunda in colimator SUA, pana ce un nou lider american, iesit din logica nefasta a unilateralismului si globalismului, prin care a pierdut aliati esentiali si si-a atras adversitatea globala, se va alinia multilateralismului si va semna cu liderul rus sfarsitul celui de-al doilea razboi rece. Rusia nu duce niciodata lipsa de Gorbaciov-i, dar SUA au criza de Reagan-i.
This entry was posted on Duminică, 31 iulie 2022 at 23:21 and is filed under General. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.
You can leave a response, or trackback from your own site.