Acceleratori economici extracomunitari

Dupa 10 ani de comunitariat european, rezultatele pozitive se vad cu ochiul liber. Integrarea in UE a fost si va ramane o sansa extraordinara pentru dezvoltarea Romaniei. Dificultatile proiectului pot fi depasite prin ajustare si cautarea de solutii innovative si durabile. Solidaritatea intracomunitara indestructibila este prima resursa a succesului UE.

Dar acceleratori economici se afla si in afara UE. Resursele si piata gigantice ale Rusiei atrag in mod irezistibil. Sa invatam sa ne folosim de acest lucru, iesind din dezastruoasa corectitudine politica, care a creat un zid economic in Europa, incompatibil cu economia de piata.

Miza Brexitului, ca alte state comunitare sa se contamineze si sa iasa din UE, dezmembrand-o (precum URSS, cum “profeteste” miliardarul american George Soros), va ramane doar pe hartie (poate chiar si in cazul Londrei, care nu se mai grabeste si cauta gaselnite pentru a ramane pe piata unica europeana).

Tarile din UE ramase in urma plutonului comunitar se pot folosi de acorduri de asociere cu UEEA ca de niste acceleratori economici. Interferenta integrare-asociere pe zona de falie, de la M. Baltica la M. Neagra, dar chiar si pe zona avansata, din Europa de Vest, va fi benefica pentru toti.

Chiar si SUA se vor grabi, cu Donald Trump la Casa Alba, sa abandoneze sanctiunile economice prostesti impuse Rusiei de Obama, pentru a evita ca ele sa se transforme in autosanctiuni.

http://www.contributors.ro/editorial/rusia-dezbina-sa-intelegem-cum-sa-ne-aparam/

2 Responses to Acceleratori economici extracomunitari

  1. Ghita Bizonu' spune:

    Dom’le ce la fix potriveala The hosting account for adriannastase.ro expired. exact in momentu in care Nastase zicea ceva de autostrada aia acuzata de tain

    Apreciază

Lasă un comentariu