Suprematia, anticamera si tentatia razboiului. Paritatea este echilibrul pentru pace: Statele Unite ale Americii dau noi asigurari Israelului ca ii vor garanta avantajul militar in Orientul Mijlociu 

Pompeo îi dă noi asigurări lui Netanyahu că SUA vor garanta avantajul militar al Israelului în Orientul Mijlociu

Suprematia militara este anticamera razboiului. Ea este asemenea unui bataus de cartier, in cazul de fata agresor regional, care isi spune “Sunt cel mai tare, ii bat pe toti, cine se pune cu mine?!”, fara sa aiba nicio retinere de la a provoca conflicte, respectiv razboaie, in care nu conteaza motivul si dreptul, ci numai forta.

In contrast, paritatea militara exprima starea de echilibru necesara pacii. In mod condamnabil, SUA alimenteaza la Israel tentatia pentru conflicte si razboaie, specifica agresorului, celui cu aceasta anomalie din constructie sau educatie. In prima zi a turneului in Orientul Mijlociu, secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat la Ierusalim ca SUA se vor asigura că Israelul păstrează un avantaj militar în regiune.   

Pompeo va incerca in timpul turneului sa-i dezbine pe arabi prin atragerea lor de partea evreilor, prin stratagema unor “acorduri bilaterale de pace”, obtinute prin diverse amenintari, presiuni si false promisiuni.  Daca va reusi, el va slabi semnificativ rezistenta regionala fata de problema palestiniana, putand pune capat aspiratiei legitime privind infiintarea statului Palestina.

In plus, Pompeo a mai venit si cu o dezinformare, facand din Iran un “dusman”, evident inchipuit, al arabilor, desi arabii si iranienii sunt legati prin aceeasi credinta, islamul, in conflict istoric cu iudaismul, si prin acelas interes strategic, de eliberare a Orientului Mijlociu. Palestinienii au reactionat la diplomatia dezbinarii si dezinformarii, denuntand planul “conflictului permanent”, asemanator celui al “revolutiei permanente”, cu care trotkismul evreiesc a distrus libertatea si independenta rusilor.

“Recrutarea de arabi ce recunosc Israelul şi deschiderea de ambasade nu fac din Israel un câştigător. Puneţi întreaga regiune într-o situaţie “lose-lose” pentru că trasaţi drumul pentru un conflict permanent în regiune”, a declarat negociatorul palestinian Saeb Erekat într-un interviu pentru Reuters.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: