MB: Boris Johnson începe să se trezească? Viitorul premier probabil evocă, vădit dubitativ, spectrul tarifelor asupra produselor britanice post-Brexit
Dubitativul Boris Johnson evoca spectrul tarifelor de import asupra produselor britanice post-Brexit
In privinta Brexitului, Marea Britanie conservatoare vrea sa si iasa din UE, dar si sa-si pastreze avantajele de care beneficiaza ca tara comunitara. Nu se poate insa sa fii si cu burta plina si cu slanina in pod neinceputa.
S-ar parea ca astfel de calcule isi face si Boris Johnson, probabil viitorul premier, care este adeptul unui hard Brexit, acordul May, cel mai bun posibil de iesire din UE, nefiind renegociabil fara marirea prejudiciilor pentru ambele parti. Ori poate ca Johnson vrea sa se mai bage in seama sau sa dea false teme de “sensibilizare” europenilor.
Londra pare sa fiarba in suc propriu, de vreme ce Bruxellesul nu accepta sa-i faca pomeni sau cadouri pe seama intereselor celor 27. O cugetare a inteleptului care va fi pus in fruntea conservatorilor si guvernului a atras atentia. Johnson a afirmat marţi că ar fi “ciudat” pentru UE dacă ar impune tarife asupra produselor britanice exportate spre blocul comunitar după Brexit.
“Eu cred că ar fi foarte bizar dacă UE ar trebui să decidă de una singură … (aha, cei 27 nu sunt inca adulti si vaccinati ca sa decida pentru ei!, n.m.) dacă decide să impună tarife asupra bunurilor care vin din Regatul Unit ar fi o revenire la sistemul continental al lui Napoleon”, a declarat marţi Johnson pentru postul de radio LBC.
Deci, Johnson traieste tot in trecut, in cel colonial, ca Netanyahu in cel biblic, inventariind foste planuri britanice, din vremurile apuse ale Imperiului, in care ghesefturile globaliste au fost “peste poate”.
Dar in noile vremuri, ale multilateralismului, “se prea poate e posibil, dar peste poate e imposibil”, cum zice un joc de vorbe. Johnson a opinat ca tarifele de import pe produsele britanice necomunitare nu ar fi în interesul UE, dar si ca generatia sa “nu va fi iertata” daca nu va realiza Brexitul.
Ei, aş! Uite, asta-i greseala lui Boris Johnson, ca ascunde o individualitate minuscula, concreta si unilaterala dupa o multime globala, generala si multilaterala! Nimeni nu are ce sa ierte celui care intra in uitare, dar multe generatii de britanici pot suferi de pe urma unui brexiter aventurier.
This entry was posted on Marți, 25 iunie 2019 at 15:18 and is filed under General. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.
You can leave a response, or trackback from your own site.