Ca Ginta Latina, sa luam inapoi ceea ce si noua ne apartine: „Ex Pluribus Unum”/”Din Multi, Unul”

Fostul premier Adrian Năstase, printre invitații la recepția de Ziua Națională de la Cotroceni/ Foto: G4Media.ro

Invitarea de catre presedintele Klaus Iohannis a lui Adrian Nastase, fost premier al Romaniei si fost presedinte al PSD, la Receptia de la Cotroceni, cu prilejul Zilei Nationale, a fost un act salutar. De normalitate politica. Sper sa nu ramana un act izolat, o exceptie. Imi doresc, precum toti romanii, sa fie un semnal de bun augur. Sa devina o regula pentru integralitatea celui de-al doilea mandat, de cinci ani, al lui Klaus Iohannis, in functia de sef al statului.

In acelasi timp, imi pun si o intrebare, pe care unii o pot lua ca anecdotica politica, altii, connaisseurs, ca realitate a practicilor globaliste de control mental. Sa fi inceput, oare, sa slabeasca influenta manipulativa, prin tehnici psihologice si psihiatrice, de control al mintii asupra sugestionabilului nostru presedinte, o data cu apropierea plecarii maleficului ambasador al Globalismului? Cei drept, nu am observant niciunul din cele doua indicii majore de control mental, “ochi morti” si “ochi luciferici”. Despre ce inseamna primul indiciu exista multe referiri documentare despre un presedinte controlat, semnatar al acordurilor de la Malta, despre care, si mai probat, se spune ca ar fi fost si pedofil. Despre cel de-al doilea, nu este nevoie sa se spuna, pentru ca se vede in lumina reflectoarelor de pe scena mondiala, priviri intense, sfredelitoare parca spre subconstient, saluturi prin prinderea cu ambele maini si scuturari ale bratului tintei, punerea picioarelor pe masa etc., cu sensuri de supraordonare si luare in posesie.

De fapt, primul semnal de normalitate nu a fost la Receptie, ci la conferirea, joi, a unor medalii comemorative si aniversare ale Eroilor si Centenarului Unirii. Cu acel prilej, presedintele Klaus Iohannis a rostit o fraza memorabilia, demna de onoarea de a fi efigiata in cele doua tipuri de medalii : “Noi, uniti, suntem capabili de a ne croi o alta soarta, demna si binemeritata in Europa si in Lume.” Intr-adevar, cu conditia sa avem un presedinte al tuturor romanilor, un lider national unificator si mobilizator, care, odata Ales, sa iasa din partizanardul scizoid partidist, care schingiueste tara in “Doua Romanii”. Sa ne reamintim ce spuneau latinii despre forta unitatii, a Multiplului transfigurat in Unu: “Ex pluribus unum” (latina clasica, citata in preluari si ca “E Pluribus Unum”) / “Din Multi, Unul”. Daca suntem uniti, ne ridicam, daca suntem dezbinati, ne prabusim. Altii, nelatini, au plagiat-o si o folosesc ca deviza, noi, ca latini, am uitat-o!

Ca presedinte al PSD si, apoi, ca presedinte al Consiliului National al PSD, Adrian Nastase a fost un lider puternic, coeziv si urmat/ Foto: Preluare de pe blogul Adrian Nastase: Congresul PSD (2010): „Romania Corecta – Romania Sociala”

Participarea mea la Receptia de la Cotroceni

https://www.presidency.ro/ro/presedinte/agenda-presedintelui/alocutiunea-presedintelui-romaniei-domnul-klaus-iohannis-sustinuta-in-cadrul-ceremoniei-de-inmanare-a-medaliei-comemorative-centenarul-razboiului-pentru-intregirea-neamului-si-a-medaliei-aniversare-centenarul-marii-uniri

Lasă un comentariu