Un abuz de reprezentare: Antony Blinken vorbeste in numele Occidentului, ca acesta „nu va recunoaste niciodata” anexarea de teritorii din Ucraina la Rusia

Sursa info si foto: SUA: Occidentul nu va ”recunoaşte” niciodată referendumurile de anexare din Ucraina (Blinken)

Occidentul pana de curand colectiv se disociaza ireveresibil in Noul Occident si Vechiul Occident. A te substitui altora e nereprezentativ, e la fel de diferit ca partea de intreg.

Noile evolutii politico-electorale din Europa, cu o deplasare neta spre dreapta suveranista si conservatoare, ca reactie la globalism si progresism, demonstreaza ca SUA nu mai pot vorbi in numele Occidentului, ci doar al sau, cum e si corect.

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat marți că Statele Unite și aliații săi „nu vor recunoaște niciodată” anexarea de către Rusia a teritoriilor din Ucraina. A vorbi in numele altora, a Occidentului multiplu si divers, este un abuz de reprezentare, o uzurpare a dreptului legitim al fiecarei parti de a vorbi in nume propriu. Pe de alta parte, seful diplomatiei americane uita sau ignora o cutuma diplomatica (si nu numai): „Niciodata sa nu spui niciodata”.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: