Dar daca tintesc viitorul?

Detractorii fostului premier social-democrat Adrian Nastase sunt in pana de subiecte, dar si cu logica in vacanta. Am ras cu lacrimi de ce a scris, azi, pe blog, cu binecunoscutu-i nerv publicistic, prodigiosul politician, diplomat si om de cultura Adrian Nastase. De fapt, chiar la asa ceva indeamna titlul, “Sa radem cu Adrian Barbulescu, de la Romania Libera”.

Imagini pentru imagini cu sens giratoriu

Nu mi-am imaginat insa ca un jurnalist de la un mare si respectabil cotidian si-ar putea risca credibilitatea profesionala fara sa verifice pe harta reteaua localitatilor si punctelor rutiere despre care s-a referit intr-un articol cu vizibila tenta de comanda politica si de campanie electorala. Daca ar fi verificat, ar fi observat ca realitatea de pe teren contrazice in mod flagrant intriga politica care l-a inspirat sau i s-a propus pentru respectivul articol de antipropaganda electorala. Concret, zilelel trecute, in articolul “Statul termină drumurile și podurile abandonate de privați. Adrian Năstase va ajunge mai repede la Cornu”, autorul acestuia facea reputatului politician un absurd proces de intentie.

De ce absurd si de ce proces de intentie? Pentru ca lipeste o concluzie fortata, adica o aiureala politica, la un proiect tehnic regional de drumuri si poduri, afirmand ca „… şeful DRDP Bucureşti, Dumitru Dan Popescu, vrea să mai elimine unele „puncte negre” de pe DN1, construind sensuri giratorii la ieşirea din Sinaia către Braşov, la Băneşti şi în dreptul comunei Cornu. Aici şi-au ridicat vile mai mulţi politicieni, printre care şi Adrian Năstase, care astfel va ajunge mai repede la casa de vacanţă”. Numai ca, ajungand la inca neconstruitul sens giratoriu, Adrian Nastase s-ar afla deja la Cornu, proiectul in cauza nescurtandu-i in niciun fel drumul. Prin urmare, afirmatia jurnalistului referitoare la omul politic de stanga Adrian Nastase este total nefondata si tendentioasa.

Cu o subtilitate fina, ceea ce nu o face mai putin taioasa ca un bisturiu, Adrian Nastase explica, facand malformatei stiri necesara corectie terapeutica: “Ati inteles? Eu as ajunge mai repede la  Cornu daca s-ar construi, pe DN 1, in dreptul localitatii Cornu, un sens giratoriu. Problema este ca ajungand la eventualul sens giratoriu de la Cornu, pe DN 1, eu am ajuns deja la Cornu, asa incat nu am cum sa ajung acolo MAI REPEDE. As putea, eventual, sa ma invart de mai multe ori pe sensul giratoriu, inainte de a intra in comuna, dar asta nu m-ar ajuta foarte mult.

Ceea ce insa nu stiu nici Adrian Nastase si nici opinia publica, si aici vine bomboana pe coliva “stirii” RL, este ca apartenenta politica a sefului DRDP Bucuresti, Dumitru Dan Popescu, tineti-va bine, este… PNL. Am aflat acest lucru cautand pe internet, de unde se poate afla inclusiv numarul de telefon direct al sefului DRDP, la care jurnalistul sau redactia RL ar fi avut obligatia sa verifice ceea ce au dat drept “informatie”. Aceasta tactica detractoare este veche, pe principiul sa lovim in trecut ca sa lovim in prezent, adica, in aceasta campanie electorala, sa lovim in trecutul lui Adrian Nastase, ca sa lovim in prezentul PSD-ului. Dar daca lovesc viitorul?

http://adriannastase.ro/2016/12/02/sa-radem-cu-adrian-barbulescu-de-la-romania-libera/

Lasă un comentariu