Cearta in familie, intre “surorile gemene” Theresa May si Nicola Sturgeon: In caz de Brexit, Scoţia va părăsi Marea Britanie, pentru a ramane in UE. Despartirea nu va aduce insa avantaje pentru nimeni

Imagini pentru nicola sturgeon

Premierul Scotiei, Nicola Sturgeon, si premierul Marii Britanii, Theresa May, se cearta pe tema iesirii din UE. Sturgeon o ameninta pe May cu un nou referendum pentru separarea Scotiei de Marea Britanie, daca Scotia nu va reusi sa ramana in piata comuna.

Imagine similară

In timp ce May traseaza planul pentru Brexit, Sturgeon pregateste un contra-plan privind un nou aranjament intre Scotia si Marea Britanie, care sa ii permita Scotiei sa ramana in piata comuna dupa Brexit, daca Londra va scoate Anglia din UE. Sturgeon sustine ca Scotia, care a votat impotriva Brexit, nu poate fi scoasa de Anglia din UE.

”Rămâne viziunea mea, şi a guvernului pe care îl conduc, că cea mai bună opţiune pentru Scoţia rămâne o apartenenţă totală la Uniunea Europeană ca stat membru. Independenţa trebuie să rămână o opţiune pentru a ne proteja statutul european, dacă devine clar că interesele noastre nu pot fi protejate în alt fel”, a spus premierul scoţian.

Dupa parerea mea, cearta dintre cei doi premieri-femei este ca una de familie, ca intre surori gemene. O cearta trecatoare, care nu poate fi luata in serios, care cu siguranta mai devreme sau mai tarziu va fi urmata de impacare.

Cred ca UE nu va trebui sa se bage intr-o neintelegere sau despartire de familie, sa o admita sau sa o incurajeze. Cu atat mai mult cu cat vor fi dezavantaje pentru ambele parti care se vor desparti. In plus, cine ii reneaga pe cei apropiati, poate renega oricand pe oricine.

http://www.zf.ro/business-international/scotia-ameninta-ca-va-parasi-marea-britanie-daca-nu-ramane-in-piata-comuna-16032533

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: