Fostul premier Nastase, autoironie privind lupta sa politica cu adversarii si sistemul: Razboiul lui Onoda

“Razboiul lui Onoda”: Autoironia folosita de Adrian Nastase este subtila, in binecunoscutul stil sofisticat de a fi neiertator cu tine insuti, propriu marilor personalitati.

Dar cred ca ea este total nedreapta cu autorul. In primul rand, pentru ca beligeranta politica a lui Adrian Nastase cu adversarii si cu sistemul este una extrem de informata si de expertizata.

In al doilea rand, pentru ca Adrian Nastase este in contact direct si continuu cu adversarii politici, care au de partea lor intreaga masinarie a statului, lucruri care l-au expus la o serie de represiuni si persecutii, care insa nu l-au doborat.

In al treilea rand, pentru ca Adrian Nastase se bucura de o imensa simpatie si sustinere cetateneasca, morala, civila, culturala, stiintifica, academica etc (sper sa fi reusit sa le redau in ordinea ariilor de cuprindere).

In al patrulea rand, cel mai important de fapt, desi este ultimul enuntat, dar stiti cum se spune, cei din urma vor fi cei dintai!, este ca, spre deosebire de razboiul lui Onoda, “razboiul” lui Adrian Nastase este departe de a fi pierdut si/sau inutil, ci dimpotriva.

Adversarii si sistemul, “Ostilitia” cum am ajuns sa denumesc Opozitia fata de Interesul National, in care prima foloseste mijloace militienesti fata de cel de-al doilea, se clatina, scartie din toate angrenajele, fiind pe punctul de a se prabusi si de a-si da duhul.

Desi autoironia autorului, din titlul celui de-al 8-lea volum al seriei politico-autobiografice „Blog ‘n Roll” („Războiul lui Onoda”), ce urmeaza sa fie lansat pe 5 decembrie la FET, ora 16:00, mi se pare nemeritata, nu exclud ca ea sa aiba si o parte buna, de sursa inepuizabila de energie, din care de obicei marile spirite se incarca energetic. Sa fim prezenti la eveniment si sa-i fim mereu alaturi!

https://adriannastase.ro/2018/11/22/volumul-8-din-seria-blog-n-roll-razboiul-lui-onoda-va-fi-lansat-pe-5-decembrie/

Lasă un comentariu