Punctul zero al liberalismului postmodern: „Initiativa celor Trei Mări” (Mările Baltică, Adriatică, Neagră)

In stadiul terminal al vechiului liberalism, care a avut SUA si Europa drept parinti fondatori, o initiativa exceptionala vine sa porneasca marsul spre lume al liberalismului modern, bazat pe egalitatea de cooperare si avantaje. Liberalismul postmodern este liberalismul de dupa liberalismul clasic si neoliberalism.

Relansarea liberalismului intr-un format nou, de secol XXI, apartine “Inițiativei celor Trei Mări” (Marea Baltică – Marea Adriatică – Marea Neagră”), cuprinzand 12 țări din Europa Centrală și de Est: Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Scopul „Inițiativei celor Trei Mări” este de a oferi susținere politică pentru o mai bună cooperare și interconectare a economiilor statelor din spațiul geografic cuprins între cele trei mări, în domeniile energie, transporturi, telecomunicații si protecția mediului. La Summitul “Inițiativei celor Trei Mări”, ce va avea loc, joi, la Varșovia, va participa presedintele Klaus Iohannis. La eveniment va fi prezent si președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, in calitate de invitat special extra-regional.

https://www.agerpres.ro/politica/2017/07/03/klaus-iohannis-alaturi-de-donald-trump-la-summitul-initiativei-celor-trei-mari–11-52-32

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: