Reinventare politica: Despartirea de “progresism”

Desi partidele socialiste sunt in general mai la stanga decat cele social-democrate, Partidul Socialist Francez seamana mai degraba cu Partidul Social-Democrat. O asemanare pe care as numi-o de “gestiune”.

Este foarte adevarat insa ca sarcinile socialistilor occidentali sunt (mult) diferite de sarcinile socialistilor estici. Diferenta este data de standardele economice si sociale diferite (mult diferite).

Profunzimea si succesul reformelor au, cred, nevoie de o reideologizare mai spre stanga. Reformele economice si sociale din Romania si-au cam atins limita sau sunt foarte aproape de a o atinge. Cauza este alunecarea intregului esichier spre liberalismul perimat, care este intr-o criza istorica, de nedepasit.

Interpretez intalnirea cu presedintele PES ca pe un semn, de bun augur. Pentru a ne alimenta masina economica avem nevoie in mod vital de combustibilul resurselor noastre. Cu tot ce presupune acest lucru (controlul resurselor nationale, reconstituirea economiei nationale, sprijinirea si revitalizarea capitalului national etc.). Nu mai putem ramane pe pozitii partidistice care au fost gandite sa fie de gestiune, cand obiectul gestiunii ameninta sa scada din ce in ce mai mult.

https://adriannastase.ro/2017/06/26/cu-sergei-stanishev-presedintele-pes-la-bruxelles/comment-page-1/

Este nevoie sa sporim obiectul gestiunii, dar pentru acest lucru avem nevoie de o noua reinventare politica. Nu numai in continuturile economice si sociale, ci si identitare, ceea ce ar necesita si o componenta ideologica si doctrinara conservatoare. Un socialism conservator, care sa ne desprinda de “progresismul” (schimbismul) uniformizant si dezidentitar occidental (american).

Progresistul miliardar George Soros

Lasă un comentariu