Misoginism si sexism: Atacurile rezistentilor din PNL impotriva femeii-ministru de Interne Carmen Dan

Epidemia de misoginism si sexism care bantuie prin tara Potomacului a ajuns si in tara Dambovitei. Dar sa vedem mai intai ce inseamna cele doua cuvinte: misoginism, n. livr. Lipsă de încredere față de calitățile morale ale femeilor; atitudine negativă față de femei. /misogin + suf. ~ism; sexism, s. n. Discriminare sexuală care funcționează, de regulă, în defavoarea femeilor și în favoarea bărbaților, la nivel individual, dar și instituțional. – Din fr. sexisme.

O femeie-ministru de Interne este o premiera pentru Romania. Un castig, fara doar si poate, in primul rand prin faptul ca o femeie in fruntea unei institutii de forta este o garantie de echilibru si responsabilitate prin insasi structura de personalitate feminina. Pentru o femeie, forta este dezagreabila, iar daca o oficiala precum ministrul de Interne Carmen Dan va fi de acord sa se recurga la dreptul legal de folosire a fortei institutionalizate, va fi fara indoiala doar pentru situatii extreme si de netolerat, pentru securitatea cetatenilor si institutiilor.

Rezistentii agresivitatii din PNL par sa speculeze tocmai aceasta caracteristica feminina, de ostilitate fata de violenta, sa o considere un “punct slab” prin care pot sa faca o bresa in PSD. Pentru esecul loviturii de stat prin violentele protestatare din 10 august, PNL o ataca pe Carmen Dan doar pentru ca este femeie, care, structural, nu stie si nu poate sa se apere. Atacurile politice reprobabile ale PNL impotriva femeii-ministru Carmen Dan sunt impregnate de misoginism si sexism.

Acestor atacuri  nedemne, ministrul Carmen Dan nu le opune decat responsabilitatea legala, cat si disponibilitatea, exprimata miercuri, de a fi audiată la Parchet sau în Parlament cu privire la violenţele din Piaţa Victoriei. De buna credinta, femeia-ministru Carmen a subliniat că toate aspectele care ii sunt imputate pot fi lămurite atât de procurori, cât şi de parlamentari, atâta timp cât „o anchetă parlamentară se poate desfăşura în paralel cu o anchetă judiciară”. 

PNL escaladeaza cu cinsim razboiul psihologic impotriva lui Carmen Dan, prin cererea de demisie si depunerea unei motiuni de cenzura. „Ne putem gândi la premeditare în cazul violențelor din 10 august / Vă asumaţi răspunderea pentru faptul că aţi stricat imaginea României în plan internaţional?”, supraliciteaza PNL in motiunea de cenzura, depusa, miercuri, la Camera Deputatilor.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: