Ludovic Orban, atac nedemocratic asupra libertatii votului: Ultimatum privind antepozitionarea UDMR fata de motiunea de cenzura. Linia transnationala (PPE), vot impotriva Guvernului de coalitie PSD-ALDE

Nu a mai ramas nimic sau aproape nimic din liberalismul PNL. Daca neaga sau suspenda pana si libertatea votului, este greu de spus prin ce PNL isi mai merita numele de partid “liberal”. De partid “national”, ne-am convins de mult ca PNL si-a abandonat aceasta identitate. De pe vremea cand cocheta cu supranationalismul, prin federalizarea Europei si subordonarea Romaniei in Statele Unite ale Europei (SUE), dupa modelul supranational al Statelor Unite ale Americii (SUA).

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică la Suceava că a purtat discuţii cu UDMR şi i-a dat un ultimatum ca aşteaptă o decizie din partea acesteia în legătură cu votul la moţiunea de cenzură. Totodata, Ludovic Orban a utilizat ca element suplimentar de presiune apartenenta UDMR, ca si a PNL, la partidul transnational PPE. Dar, dupa cum se stie, si Fidesz-ul ungar, al lui Viktor Orban, este afiliat la PPE, fapt ce nu l-a impiedicat insa sa se distanteze de politicile neo-liberale si sa adopte propria linie politica, conservatoare si nationalista.

Prin comparatie, este de asteptat ca UDMR, care este in mod natural apropiat de Fidesz, cat si de PSD ca politici anti-austeritate si pro-sociale pentru minoritatea maghiara, sa aiba taria si demnitatea propriului vot la motiunea de cenzura, de rezistenta la santaj, in interesul stabilitatii politice si cresterii economice si sociale a Romaniei, al tuturor cetatenilor romani, fara deosebire de nationalitate. Daca partidelor ar ajunge sa dezindividualizeze voturile si partidele transnationale sa le departidizeze, cerandu-se un singur vot, global, pentru o “linie politica”, impusa de la un centru transnational, ar insemna ca nu mai exista democratie interna de partid si nici democratie in familia transnationala de partide. Asa se nasc dictaturile fara frontiere.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: